Ritten & Les

De mensen die onze manege bezoeken, kunnen we globaal opdelen in drie groepen. Ouders met kleine kinderen, mensen die nog nooit of weinig hebben paardgereden en mensen die wel al ervaring hebben met paard rijden.

Ouders met kleine kinderen

Kleine kinderen kunnen zelf een lieve pony uitkiezen om op te rijden, kunnen ze niet kiezen, dan zoeken wij een leuke pony uit. Kind en pony worden begeleid door een volwassene. In het bos is een aangegeven route waar je een half uur of een uur kunt wandelen.

Hebben de kinderen nog geen ervaring met pony’s kom dan eens langs om een pony te aaien op de Manege.

Beginners

Voor de beginnende ruiters zijn er buitenritten van één uur. Tijdens deze rit wordt er gestapt en gedraaft, wat je niet weet, wordt uitgelegd.
Wil je de fijne kneepjes leren? Voor starters hebben wij privélessen van een half uur.

Gevorderden

Voor de gevorderde ruiters zijn er bos– of strandritten. Tijdens deze ritten wordt er gestapt, gedraaft en gegaloppeerd. Bosritten zijn er van één uur, anderhalf uur en twee uur. Strandritten duren altijd twee uur.

Veiligheid

Voor iedereen gelden dezelfde veiligheidsregels. Goede schoenen met een kleine hak, een lange broek en een (leen)cap. Lees meer informatie over wat U bij ons kan lenen op de pagina veilige paardensport.